USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Запитай юриста
[31 Січня 2017 10:23] yana: Оскільки відбулося об’єднання територіальної громади, то виникла необхідність створити на базі переданого майна "свої" амбулаторії, як окремі юридичні особи. Відповідно новоутворені установи повинні отримати ліцензію на здійснення медичної практики, але це практично неможливо зробити в стислі терміни. Але, так як амбулаторії раніше були структурними підрозділами центральної районної лікарні, то чи ліцензія залишається чинною для амбулаторій до тих пір поки не буде власної ліцензії? Чи мала право територіальна громада фінансувати свої амбулаторії без ліцензії?
Відповідь юриста:
Доброго дня! На мою думку у відповідному рішенні, на підставі якого було об’єднано територіальні громади, щодо запитуваного Вами питання слід передбачити певний перехідний період, у відповідності до якого, наприклад, новостворені, а по суті реорганізовані амбулаторії, здійснюватимуть діяльність на підставі існуючою ліцензії, і фінансуватимуться за рахунок територіальної громади до отримання ними відповідних ліцензій як окремими юридичними особами, створеними фактично новою територіальною громадою. Якщо таке рішення вже існує без таких прикінцевих і перехідних положень, то їх слід включити додатково, і прийняти у вигляді внесення відповідних змін до рішення, на підставі якого об’єднано територіальні громади.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus