USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[3 Лютого 2017 06:49] artkrug: Доброго дня. Дочка (проживали вдвох, та прописані тільки вони) після смерті рідної матері повинна вступити в права наслідування приватизованої квартири. Більше на квариру ніхто не маїє право претендувати. Через скільки діб (тижнів, місяців?) вона повинна звернутись до нотаріуса та, які документи надати?
Можливе "автоматичне" наслідування і що воно означає, які документи в цьому разі потрібні?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо вона прописана і фактично проживала із покійною матір’ю на момент її смерті, це означає, що вона прийняла спадщину. В загальному порядку спадкоємець повинен впродовж 6 місяців після смерті спадкодавця звернутись із заявою про прийняття спадщини. Наразі їй слід звернутись до нотаріуса із заявою щодо прийняття спадщини. Для початку слід взяти із собою такі документи: паспорт, інкод, свідоцтво про народження, свідоцтво про реєстрацію шлюбу (якщо змінено прізвище), свідоцтво про смерть матері. Інші деталі пояснить нотаріус.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus