USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[12 Лютого 2017 17:55] RomanW: Доброго дня. Бажаю запитати про строки розгляду касаційної скарги. Згідно
http://www.reyestr.court.gov.ua, остання ухвала була від 06.10.2016 (вона відкривала касаційне провадження і призупиняє дію рішення аппеляційного суду). На сьогодні вже 12.02.2017 і ніяких рухів у справі я не побачив. Більше 4 місяців. Це мене дуже дивує. Отже, повторю питання - які строки розгляду касаційної скарги? Чи потрібно/можна щось робити з цим?
(якщо допоможе - та кассаційна скарга - у цивільній сфері, а саме - аліменти, на рішення апеляційного суду)
Наперед дякую за відповідь
Відповідь юриста:
Доброго дня! Стаття 330-1 Цивільного процесуального кодексу України (строки розгляду касаційної скарги): касаційна скарга на рішення, передбачені пунктом 1 частини першої статті 324 цього Кодексу, має бути розглянута протягом одного місяця, а на ухвали, передбачені пунктом 2 частини першої статті 324 цього Кодексу, - протягом п'ятнадцяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття касаційного провадження у справі.

Тому в цьому випадку можна написати скарги на суддів, які зволікають із розглядом справ по суті. Скарги подати на ім’я заступника Голови Вищої кваліфікаційна комісії суддів України - голови палати з питань добору і публічної служби суддів. Можливо це пришвидшить процес.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus