USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[13 Лютого 2017 22:15] Лиза: Добрий вечір, скажіть будь-ласка, якщо я працювала на підприємстві мені нарахували заробітну плату за минулий місяць, через декілька днів я звільнилась, мені віддали трудову книжку, через місяць мені зателефонували та почали говорити що бухгалтер підприємства помилково нарахував зайві кошти у вигляді премії і щоб я іх повернула, а якщо не поверну гроші буде "сбивать" Служба безпеки підприємста, розпорядження ніякого немає та небуло, пройшов рівно місяць, потрібно повертати кошти чи кошти буде повертати винна особа???
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні у якому разі не потрібно повертати гроші! Чому це він помилково нарахував Вам премію за період, за який Ви же відпрацювали. Тобто виходить, що при нарахуванні та виплаті роботодавець вважав, що Ви заслуговуєте на премію, а як звільнились - стверджує зворотнє! Нехай спробує це довести. Тож рекомендую відповісти, що нічого не будете повертати.

З цього праводу є така норма в п. 1 . ч 2 ст. 127 відрахування із заробітної плати працівників для покриття їх заборгованості підприємству, установі і організації, де вони працюють, можуть провадитись за наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу: 1) для повернення авансу, виданого в рахунок заробітної плати; для повернення сум, зайво виплачених внаслідок лічильних помилок; для погашення невитраченого і своєчасно не повернутого авансу, виданого на службове відрядження або переведення до іншої місцевості; на господарські потреби, якщо працівник не оскаржує підстав і розміру відрахування. У цих випадках власник або уповноважений ним орган вправі видати наказ (розпорядження) про відрахування не пізніше одного місяця з дня закінчення строку, встановленого для повернення авансу, погашення заборгованості, або з дня виплати неправильно обчисленої суми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus