USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[15 Лютого 2017 10:00] uspesnaledy8: Доброго дня!

Скажіть, будь ласка, особа звільнилася зі служби з органів місцевого самоврядування у зв'язку з досягненням пенсійного віку (на той час за старим законодавством), особа працювала весь час на контракті в органах місцевого самоврядування, однак, наразі законодавство змінилося і граничний вік до 65 років дозволяє працювати. Зараз особі 59 років і в травні місяці набирає чинності новий Закон про місцеве самоврядування, у зв'язку з чим вона хоче поновитися на роботі в органах місцевого самоврядування і офіційно працювати до 65 років на підставі нововведень.

Чи правомірними будуть дії органів місцевого самоврядування при поновленні її на роботі наразі.

Які НПА чи рішення суду є з цього приводу.

Чи будуть потім органи податкової вважати це порушенням та накладати штраф?

Дуже буду вдячна за відповідь!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Не до кінця розумію, що маєте на увазі під поновленням на роботі? Якщо раніше вона звільнилась фактично добровільно, трудові відносини були розірвані. І тому при прийнятті її на роботу зараз такі трудові відносини будуть оформлюватись заново. В цьому ж випакду не має ніякого трудового спору. Ці питання регулюються Кодексом законів про працю і Законом України "Про службу в органах місцевого самоврядування".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus