USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[25 Лютого 2017 00:47] nickko: Доброго дня і дякую за фахові відповіді до запитань користувачів!
В мене теж виникло питання по субсидії: маю невеличкий приватний будинок і ще в далекому 2009 році отримав дозвіл та розробив проект на реконструкцію - добудову кухні, туалету, прихожої та гаража. Будинок добудував, а ось гараж не встиг - змінився дохід та й нагальної потреби не було. Офіційно оформити дану добудову теж не можу - в "архітектурі" сказали, що потрібно хоча б коробку гаража зробити (а це зараз досить дорого). Хоча, можливо, вони помиляються? в 2016 році користувався субсидією на "стару" площу, проте при отриманні платіжок за газ зрозумів, що потрібно збільшувати "опалювальну площу". Заніс документи в газову службу (проект і рішення про надання дозволу на реконструкцію), пояснив ситуацію і мені (на моє диво) змінили опалювальну площу і надали довідку, де зазначена нова опалювальна площа. Заніс дану довідку в "совбез" і написав 12 січня 2017 року заяву на призначення субсидії (так вийшло, що в грудні 2016 я відмовився від субсидії, а в січні 2017 написав заново - пов'язано із тим, що тоді до уваги беруться різні доходи, а в мене в 2016 році вони значно зменшилися порівняно із 2015 роком - дружина пішла в декрет, в мене зменшилась зарплата).
Проте до даного часу повідомлення про призначення субсидії не отримав, хоча заходжу майже щотижня в "совбез", чи немає рішення (в приватній розмові з начальником отримав відповідь, що ще немає відповідей то з податкової, то з газової компанії, то з біржі (де я перебував 1 місяць в 2016 році), а також що я сильно розумний і їм немає чим більше зайнятися, як то відміняти, то оформляти мені субсидію). Вирішив звернутися через Урядову гарячу лінію - там їм дали строк відзвітувати до 1 березня.
З цієї ситуації питання:
1. Чи можу я офіційно оформити частину реконструкції - без гаража (хоча в подальшому планую його будувати)?
2. Який максимальний термін оформлення субсидії по законодавству (згідно Положення №848 виходить 15+5+10=30 днів) і що робити, якщо "совбез" не оформляє (але й не відмовляє) субсидію у встановлений термін (хоча через місяць може і оформити)?
3. Чи може дана ситуація з реконструкцією бути підставою для відмови в наданні субсидії, хоча є довідка з газової компанії? Адже можуть зробити запит ще й в БТІ...
Дякую за відповіді!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідаю на запитання за номером як вказуєте. 1. Можете. Однак для подальшого будівництва гаражу слід буде заново на нього отримати будівельний паспорт. 2. Ви правильно обрахували максимальний термін розгляду документів щодо призначення субсидії. Якщо собвез бездіє при розгляді Вашої заяви, тоді таку бездіяльність слід оскаржити до суду і зобов'язати надати відповідь. 3. На мою думку, ситуація із реконструкцією формально може бути підставою для відмови у наданні субсидії, оскільки за даними реєстру нерухомого майна, достовірність яких презюмується, площа Вашого житла буде меншою ніж та, щодо якої ставиться питання про отримання субсидії (якщо показник площі враховується у Вашому випадку).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus