USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[27 Лютого 2017 15:47] Алла: Доброго дня! Дуже хотілося б отримати вашу консультацію щодо моєї проблеми. Декілька років тому на прохання родича оформила на своє ім’я кредит (без застави). Банк перебуває у стадії ліквідації вже майже 2 роки, у Луцьку відділення банку вже давно немає. Виявилося, що була прострочка 2 останні платежі, мене про це ніхто не інформував. Дізналася з дзвінків і листів колекторів УКГ Фінанс.

Родич рік тому у єдиному відділенні банку у Києві заплатив суму тіла боргу, а щодо списання штрафу і пені звернулися із заявою у травні 2016р. на ім’я уповноваженої особи від фонду гарантування вкладів, який займається ліквідацією банку. Відповідь до цього часу не надійшла.

Дзвінки колекторів, які називають себе представниками банку, періодично були. Останній місяць одержую sms та дзвінки від якоїсь іншої колекторської контори (PRISTAV) з погрозами, що мій борг буде продано третім особам. Родич платити відмовляється, я теж не маю такої змоги. Буду щиро вдячна, якщо порадите, як правильно діяти в такій ситуації.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуації пораджу з'ясувати, хто саме і на яких правових підставах є вашим кредитором, згідно вказаного кредитного договору. Для цього слід офіційно звернутись до уповноваженої особи від фонду гарантування вкладів, який займається ліквідацією банку, із питанням повідомлення точних реквізитів для можливості погашення заборгованості за кредитом, і чи є на сьогодні такий банк і далі кредитором, а якщо ні - то, щоб повідомив кому саме уступлено борг, і надав докази такого відступлення (скоріш за все у вигляді копії договору факторингу). І лише після наявності підтвердження від попереднього кредитора щодо того, хто саме є новим кредитором, можна вирішувати питання проведення обрахунку правильності погашення кредиту, та встановлення кінцевої суми боргу. До отримання даних від попереднього кредитора рекомендую нікому нічого не сплачувати, та ігнорувати спроби контакту колекторів. А питання непогашення кредиту з боку людини, для якої як розумію кредит і брався - це вже моральна сторона Ваших стосунків, і не регулюється правом.
Коментарів: 1
Вікторія Показати IP 2 Березня 2017 19:58
Добрий вечір! Будь ласка, допоможіть розібратися в моїй ситуаці. Мій батько є власником квартири, в 2015 році, він на мене написав заповіт, але нещодавно з'ясувалося, що в 2009 році, він цю квартиру подарував, на яких підставах мені видали заповіт, якщо ранішн був написаний договір дарування? Чи може власник (дарувальник) повернути собі квартиру?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus