USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[27 Лютого 2017 22:08] Вадим Дудченко: Питання про житловий кодекс. У спадщину було отримано житловий будинок з земельною ділянкою. Спадкоємці (3 особи) отримали на руки - СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУ з зазначеними чатинами 1/3 на будинок і 1/3 на земельну ділянку. Чи має право один із спадкоємців заселити в будинок чи в свою частку (без відома і дозволів від інших спадкоємців) квартирантів, які є його повнолітніми дітьми.



Цей спадкоємиць прописаний за іншою адресою, та володіє будинком разом з чоловіком. В цьому ж іншому будинку прописані і його діти, які намагаються заселитись у спадщину. Які міри можемо прийняти по виселенню заїжджих гостей в дім, який отримали в спадщину?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку по суті самовільно когось заселити не буде законно. Оскільки таке успадковане майно на сьогодні є спільною сумісною власністю усіх. А користування спільною сумісною власністю, згідно нашого цивільного законодавства, здійснюється за згодою усіх співвласників. Тому, для вирішення питання в правовому полі, слід або виділяти внатурі свою частку, або встановлювати порядок користування спільним майном (у формі договору, або через суд), і використовувати його згідно таких домовленостей. Щодо заїжджих гостей у дім - можете вимагати, щоб залишили дім, як його співвласник, оскільки, як згадував вище, відповідно до ст. 369 Цивільного кодексу, співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus