USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[2 Березня 2017 21:06] Саша: Доброго вечора, допоможіть вирішити питання. Мені не хочуть зараховувати мій педагогічний стаж до загального, тоді, коли я працював за сумісництвом у школі з тижневим навантаженням 12.5 год, тобто 0,7 ставки (в мене є відповідна довідка, що я працював 9 місяців і 14 днів з вище наведеним навантаженням). Мотивують вони це тим, що я повинен принести їм довідку за даний перід сумісництва, де буде вказано скільки в мене було вичитано годин або по-місячно або за весь період. Говорять, що повинно бути не менше 180 год на рік. Я знайшов звідки вони взяли 180 год на рік - це постанова №78 п.4 перший абзац, де говориться по викладацьку діяльність. А ось в другому абзаці цього пунку говориться по роботу педагогічним працівником за сумісництвом, в якого повинно бути не менше 0,25 ставки (окладу), а в мене як видно 0,7 ставки (18 год на тиждень - це ставка). Тобто, мені можна зарахувати даний період сумісництва. Роз"ясніть мені будь ласка п.4 постанови №78, чи потрібно мені приносити довідку з школи чи з відділу освіту з порахованими годинами за весь період чи зхилятися до другого абзацу даного пункта? і як мені, якщо я правий (а я думаю, що я правий, виходячи з постанови), пояснити у відділі кадрів?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я певен, що у Вашому випадку підходящим буде для врахування педагогічного стажу і другий абзац п. 4 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти. Як перший, так і другий варіант обрахунку педагогічного стажу для сумісників буде правильним, просто вони дещо інші за підходом до такого обрахунку. В першому абзаці йдеться про те, що для стажу буде врахований кожний календарний місяць, у якому продовжилась педагогічна діяльність (навіть якщо у такому місяці робота педагога тривала декілька годин, якщо загальна тривалість відпрацьованих педагогічних годин становитиме 180 на рік. А другий абзац вказаного 4 пункту Ви і самі правильно розтлумачили.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus