USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Березня 2017 16:45] Nova123: Доброго дня!

Питання стосується нарахування заробітної плати в Луцькому геріатричному пансіонаті. Ситуація наступна: згідно останніх нарахувань (з 2017 року) керівництво установи урівняло заробітну плату молодшим медичним сестрам, раніше ставка включала в себе надбавки за "шкідливість" і "особливі умови праці". Тобто, на даний момент, спостерігається тенденція урівняння заробітної плати для всіх працівників. Таким чином, надбавки працівникам, які на них розраховують - не оплачуються. Прохання щодо аргументів, стосовно причини їх скасування (надбавок) керівництвом ігноруються, у той час, як в інших мед. установах м. Луцька, надбавки виплачуються. Підкажіть, будь ласка, які дії можуть змусити керівництво нести відповідальність за свої дії? Яким чином добитися справедливих умов оплати праці? Дуже дякую!
Відповідь юриста:
Доброгодня! Вважаю, підвищити заробітну плату керівництво змусить факт, якщо хтось із компетентних перевіряючих або як мінімум працівників, детально вивчить дану ситуацію, із посиланням на законодавство зобов'яже керівництво гідно оплачувати працю найманих працівників під страхом звільнення або іншого покарання. Для цього як мінімум для початку слід звернутись із письмовою заявою до Територіальної державної інспекції праці у Волинській області.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus