USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[11 Березня 2017 17:34] Олександр: Добрий день! Моя дружина працює в лікарні з 1983 року, зараз хочуть скоротити три медсестри із восьми. Згідно ст. 42 КЗпП моя дружина має перевагу залишитись на роботі, тому, що в неї більший стаж ніж в інших медсестер, має вищу категорію, також має похвальні грамоти. Для неї сказали, що вона скорочується тому, що має право іти на пільгову пенсію. На пільгову пенсію вона йти не хоче, тому що пенсія дуже мала, а хоче працювати до пенсії за віком. Чи мають право її скоротити? Чи мають право примусово відправити на пільгову пенсію?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Її переважне право на залишення на роботі має бути враховане. Тому якщо таке право буде проігнороване, її скорочення буде назаконним, і його можна буде оскаржити в суді, і виграти таку справу. Примусово відправити її на пільгову пенсію ніхто не має права.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus