USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[11 Березня 2017 18:13] Наталія: Добрий вечір!Я виховую 2-річну дитину сама, не була у шлюбі, на аліменти не подавала, бо народжувала для себе і у свідоцтві батька немає... Народила дитину у 2014 році, у грудні, за місяць підійшла у соц захист, дізнатись чи можу якусь допомогу отримувати на дитину, на що мені було сказано, що ні, чому ніхто нічого не пояснив(

Досі не знаю, чи сказали правду. Так як живу з сином сама, батьки не забезпечують нічим...отримувала на дитину лиш 860 грн, це дитячі гроші, які отримує кожна мама до 3років.

Через рік я подала заяву у соц захист на допомогу одинока мама і малозабезпечена. Півроку отримувала дві допомоги у розмірі- 461грн і737 грн, потім через півроку подала дві допомоги не вийшло, підходила питала - чому? Сказали, що лиш одна виходить і не пояснили, чому інша не виходить...Пройшло пів року...подала документ на малозабезпечину і одиноку маму, подати мала у грудні на кінці, та немала змоги подала у січні, запитала чи гроші повернуть, якщо подалла трішки пізніше, відповіли - ні!

Пройшло вже 2 місяці, ходила тиждень тому, запитувала, на що можу розраховувати від держави, на що було сказано, що ще нічого незнають...пройшло 2 місяці, люди отримують допомоги, чую від знайомих, а у мене її немає, чому - не знаю, вже телефонувала на гарячу лінію, також десь місяць тому, щоб у письмовому вигляді я могла дізнатись, на яку суму маю право розраховувати, описала свою ситуацію, відповіді ще немає, хоч вже давно мала б прийти.

У соц захисті у нашому місті, хами доводять і до сліз, дивляться на тебе, ніби ти до них грошей прийшла просити...

Можете мені хоч трішки роз'яснити, на що я маю право розраховувати, чи я мала право розраховувати від держави на допомогу після народження дитини чи не мала такого права, і куди я можу звернутися, у які органи, щоб подати скаргу на соцзахист? Тому що піти на консультацію до юриста не маю змоги...Буду дуже вам вдячна!!!!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я Вам надам посилання на матеріали, де ґрунтовно висвітлені відповіді на задані запитання. Перайдіть за цим посаланням і за цим. А оскаржити дії чи бездіяльність працівників органу соцзахисту можна або керівникові цього органу, або до суду.
Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 14 Березня 2017 16:19
[email protected] Наталю напишіть мені на електронку свої контакти я проконсультую вас у телефонному режимі маю юридичну освіту, допоможу вам безкоштовно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus