USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95
Запитай юриста
[18 Березня 2017 08:47] Корж Александр: Доброго дня. Мій син прийнятий на роботу тимчасово, на час проходженя працівником військової служби. А тепер його теж забирають до армії. Підскажіть, будьласка, він має право на збереження робочого місця та заробітньої плати?
Ніде не можу знайти цієї інформації. Дякую,
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідно до ст. 119 КЗпП за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, але не більше 18 місяців, зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, в яких вони працювали на час призову (фінансується за рахунок державного бюджету), та, як правило, перераховується на зарплатну картку 2 рази на місяць (аванс і зарплата). На моє переконання, в силу відсутності якихось спеціальних вказівок в законі щодо нерозповсюдження цієї норми на працівників, які працюють тимчасово, на них також розповсюджується ця норма закону, тобто Ваш син має право на збереження робочого місця та заробітньої плати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus