USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[22 Березня 2017 10:19] MMDD: Добрий день! Підкажіть, яка відповідальність може чекати на людину, яка не повідомила на місці роботи про отримання пенсії з інвалідності (3 робоча група), а зараз необхідно її вказати в деклараціїї. І яка відповідальність може бути за ненадання цієї інформації в декларації?
Відповідь юриста:
Доброго дня! При неповідомленні про інвалідність відповідальності, як такої, немає, оскільки це завжди можна мотивувати лікарською таємницею, і небажанням розголошувати відомості про стан свого здоров'я. Якщо такі дані є обов’язковими для повідомлення в декларації, то Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції" встановлено адміністративну відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру. За це передбачено штраф від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таку відповідальність буде нести лише той суб'єкт декларування, який свідомо знає, що зазначає в декларації відомості, які не відповідають дійсності.

Подання завідомо недостовірних відомостей в декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру є підставою для притягнення суб'єкта декларування не лише до адміністративної відповідальності, а й до дисциплінарної.

Таким чином, при виявленні недостовірних відомостей, зазначених в декларації, керівник установи зобов’язаний притягнути такого суб'єкта декларування до дисциплінарної відповідальності.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus