USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[22 Березня 2017 14:03] Світлана: Добрий день. В 2013 році була відкрита спадкова справа, де ми з братом в рівних частках є спадкоємцями за законом на все майно померлого батька. Але СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУ ми ще не оформили. У спадок залишилось два будинки, які розташовані в різних районах області. І ми хотіли б, щоб один будинок повністю перейшов мені, а інший - братові.

На якій стадії ми зможемо подарувати 1/2 частину кожного будинку один-одному (після отримання СВІДОЦТВО ПРО ПРАВО НА СПАДЩИНУ чи до)? Якщо після отримання, то чи потрібно буде спочатку приватизовувати ті частки, а потім дарувати? Якщо можливо, розпишіть, будь ласка, наші подальші дії, щоб ми з братом найкоротшим способом стали одноосібними власниками кожний окремого будинку. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для цього потрібно оформити права на спадкове майно кожному із Вас на свої ідеальні 1/2 частки, після чого відчужити такі ідеальні частики на користь один одного (у формі або дарування, або шляхом купівлі-продажу, яке, вважаю буде дешевшим).
Коментарів: 2
Nadiya Показати IP 25 Березня 2017 19:06
Після отримання свідоцтв про право на спадщину Ви можете обмінятись своїми частками по договору міни (без доплат)
Алла Показати IP 29 Березня 2017 23:54
Дешевше набагато в нотаріуса відмовитися ви від 1/2 на користь брата він аналогічно на вашу користь.І вже нотаріус зразу оформляє на вас 1 будинок 100 %володіння на нього інший.Все.Не потрібно робити спочатку оформити потім дарувати це набагато затратніше!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus