USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[24 Березня 2017 15:11] Lana: Мій син (1989 року народження) з 2007 року проживає у Німечинні (статус в німецькому електронному паспорті "постійне місце проживання"). Так, як він по стану здоров'я є непридатним до військової служби і був у 2007 комісований (в довідці стоїть " ..за ст. 71 гр. В Наказу МО України №2 та № 207 визнаний непридатним до військової служби в мирний час та обмежено придатний у воєнний час"). Він з 2007 року в Україні не був і фактично вже погано говорить на українській мові. Зараз йому прийшло повідомлення про дозвіл на постійне місце проживання у ФРН і знятися в реестраці по місцю прописки в Україні.

В мене запитання: ця довідка на данний час має силу чи ні, який взагали термін діі такої довідки ? Чи має право міграційна служба затребувати в нього нову довідку і чи має право МВК відправити його на повторний медогляд.

Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Певен, що на даний час при знятті з реєстрації у відділі ведення реєстру від Вашого сина зажадають проставлення відмітки про зняття з війського обліку (в будинковій крижці). А МВК, як знаю із практики сьогодення, направляє всіх з подібними раніше виданими довідками про непридатність до військової служби в мирний час та обмежену придатність до військової служби у військовий час на перекомісію. Тому тут слід буде або пройти таку процедуру, або знятись з обліку через суд (визнавши його таким, що втратив право на користування житлом, якщо він не є його співвласником, і скасувати реєстрацію місця проживання).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus