USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[31 Березня 2017 10:30] Мирослава: Доброго дня. Я інвалід другої групи - 80% втратила працездатності. Чи можна за мною оформити допомогу по догляду і що для цього потрібно? І ще одне питання - моя баба (татова мама) хоче оформити на мене заповіт на квартиру у Львові. Чи повинна я бути присутня, коли робитимуться документи і як перестрахувавтися, щоб після її смерті заповіт лишався дійсним?
Відповідь юриста:
Доброго дня! За Вами можна оформити догляд. Для того, щоб оформити це офіційно, слід особі, яка буде здійснювати такий догляд, звернутись до органу соцзахисту населення за місцем Вашого проживання, подати відповідні заяви, пройти медичні огляди (як Вам, так і тій людині, що буде його здійснювати), та отримати відповідне рішення цих органів.

Щодо заповіту. Ви не повинні бути присутні при оформленні заповіту на квартиру у Львові. Для того, щоб перестрахуватись, що заповіт буде дійсним після смерті спадкодавця, по перше, слід мати цей заповіт у себе, і бути впевненим, що така особа не оформить нового заповіту. Також про всяк випадок можна за життя такої особи попросити від неї отримання довідки з психіатричної лікарні за місцем її проживаття про те, що вона не перебуває там на обліку (звісно якщо таке прохання не образить спадкодавця).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus