USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[4 Квітня 2017 10:32] Дмитро Петрюка: Доброго дня. Проживаю в приватному будинку. Користуюся газом для обігріву приміщення. Вчасно сплачую кошти через електронний додаток інтернету https://104.ua/ та зазначаю показник лічильника на їхньому сайті. Питання:

1) Чи маю право не впускати на подвір'я та в будинок до лічильника контролера, який щомісячно знімає показники газу. (Якщо я маю таке право? зазначте на який документ я можу спиратися?).

2) Контролер через сусідів погрожує в наступний раз відрізати газ. (А я думаю: Чи мають право вони відрізати газ, якщо я на роботі або у відрядженні та дома нікого немає ?)(На який документ я можу спиратися?)

3) Чи маю право показник лічильника контролеру повідомляти в усній формі через мобільний, паркан, огорожу, хвіртку при цьому не відчиняти та не впускати контролера. (На який документ спираюся? Якщо маю право або не маю.)

Принципово не люблю? коли контролери провіряють лічильники води, газу та при цьому всьому заходять взутими, брудними до приміщення мого та інших людей? як до себе на роботу або додому. І налаштований в подальшому їх не впускати. Що цікавого порадите в таких ситуаціях? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ні, контролера від служби газу Ви маєте запустити. Самостійно, без Вашого дозволу, контролер не має права потрапити на територію Вашого подвір'я.

Спиратись тут можливо на статтю 30 Конституції України, яка передбачає, що кожному гарантується недоторканність житла. Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Поточне регулярне зняття показань лічильника здійснюється споживачем станом на 1 число кожного місяця, що настає за розрахунковим та зазначаються споживачем у платіжних документах. На сьогодні варіантами передачі показників газового лічильника є: багатоканальним телефоном, СМС-повідомленням, через офіційний сайт чи за номерами телефонів Контакт-центру і абонентських відділів.

Необхідність зняття контрольних показань закріплена і законом, а саме в пункті 29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, йдеться про те, що споживач зобов’язаний безперешкодно допускати у свої житлові та підсобні приміщення, де є газові прилади і пристрої, лічильники газу, представників газопостачального (газорозподільного) підприємства після пред’явлення ними відповідних службових посвідчень для звіряння показників фактично використаних у попередньому році та в першому півріччі поточного року обсягів природного газу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus