USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[4 Квітня 2017 19:50] Вєра: Я взяла кредит готівкою 50 000 грн у ПУМБ, хоча до цього 6 років була клієнтом, попередні всі кредити вчасно сплачувала. Цей кредит декілька місяців справно платила, бо працювала на високо оплачуваній роботі. Тепер різко скоротився дохід, мене скоротили з попереднього місця роботи, на новій роботі мінімальна зарплата і не маю змоги сплачувати щомісячні повні платежі (тільки невеличкі платежі 300-500 грн.).

Дані про скорочення з роботи у банк занесла. Реструктуризацію кредиту банк відмовляється робити. Що робити у такій ситуації? У банку також грозяться арештувати і продати мій будинок (він не приватизований і не був під заставою). Чи можуть вони таке зробити, як вони грозяться?
Відповідь юриста:
Доброго дня! У цій ситуації, першою чергою, Вам слід вирішити принципове питання: чи будете розраховуватись з банком, чи не будете повертати йому кредит. В першому випадку існує певний тактичний алгоритм, який тут я деталізовувати не буду. Однак для Вас це грозить негативною кредитною історією та перспективою надалі ніколи не отримати кредит, а також існуванням рішення суду за яким з Вас стягнуті кошти, і спроби державних виконавців чи колекторів отримати від Вас заборгованість. Однак, якщо офіційно за Вами незареєстроване майно (як рухоме, так і нерухоме), коштів з Вас ніхто не стягне. Якщо ж вирішили повертати кредит - тоді слід спробувати домовитись із банком, та все одно його продовжувати сплачувати, звісно в ідеалі офіційно обумовивши посильний для Вас варіант погашення заборгованості. Однозначно можу сказати, що не приватизований будинок банк у Вас ніколи не забере.
Коментарів: 2
Ольга Показати IP 5 Квітня 2017 14:38
Ви можете його перекредитувати в іншому банку. Я так робила з Платинум банком, перекредитувала, збільшила термін кредитування, цим зменшила щомісячний платіж і нормально виплачую
Оксана Показати IP 12 Квітня 2017 23:27
Наша сімя складається з 5 дітей віком двоє до 6 років а троє від 6 до 13 років я беру одноразову допомогу на двох дітей 1560 і 860 грн чоловік має зарплату 5500грн землі немає машини також чи повинна я отримати малозабезпечену допомогу і яку суму тому що сострах не приймає документи пояснюю чи що велика зарплата у чоловіка але ж унас 5дітей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus