USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[6 Квітня 2017 15:15] sun502: Доброго дня.

Якщо людина надала мені послуги, котрі не відповідали нашій усній домовленості, а я заплатив їй кошти, і виявилося, що вона не є ні фірмою, ні підприємцем. А тепер вона говорить, що не відшкодує мені втрачене. Куди мені можна звернутися про повернення моїх коштів і що грозить цій людині за те, що вона надавала послуги і брала оплату нелегально, тобто без документів про підприємницьку діяльність?

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Накйращим варіантом в цій ситуації буде спочатку звернутись до поліції із заявою про нібито шахрайські дії особи, яка не надала Вам послуги обумовленого результату. І вже за результатами розгляду поліцією такої заяви можна буде робити висновки про подальшу перспективу можливого відшкодування коштів від такого надавача послуг. Щоб сказати, що грозить людині за те, що вона брала кошти за послуги не будучи підприємцем, треба оцінити, які саме послуги були надані. Фактично в цій ситуації, якщо Ваш випадок одиничний, такій людині нічого не грозить.

Для відому повідомлю, що статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлено, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17000 до 34000 грн.) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus