USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[7 Квітня 2017 20:49] СЕРГІЙ: Мій син (учень 6 класу) неодноразово скаржився на своїх "крутих" однокласників: то вони з нього сміються, бо їм не подобається його зачіска чи одяг, то штовхаються. А нещодавно прийшов в сльозах і повідомив, що, бігаючи з товаришем, випадково зацепив одного з тих хлопців, і той хлопець схопив його за кадик і почав сильно душити. Син спробував відбити його руку, але той хлопець зжав ще сильніше. За цим спостерігав весь клас.

Після поверненню додому слідів на шиї сина не було, але він скаржився, що було тяжко ковтати і перші хвилини дихати. З батьками кривдника була проведено бесіду, вони обіцяли розібратись в цій ситуації та поки від них нічого не чути.
Підкажіть, які повинні бути мої дії згідно чинного законодавства.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Чесно кажучи в цій ситуації слід максимальну увагу приділити психофізичному розвитку сина, і навчити його самостійно максимально ефективно протистояти таким ситуаціям. Поки в цій ситуації можете подати заяву деректору школи для проведення за вказаним фактом службової перевірки та, за наявності підстав, складення акту форми Н-Н. Також можете звернутись до поліції із заявою про вчинення щодо Вашого сина кримінального правопорушення з боку однокласників (як мінімум завдання йому легких тілесних ушкоджень). Звісно така заява не потягне за собою якихось серйозних наслідків для кривдників, оскільки вони не досягли віку кримінальної відповідальності, та зможе зіграти відповідну профілактичну роль.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus