USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[13 Квітня 2017 02:17] Михайло: Доброго дня.

Наш будинок на пр. Перемоги, 10 у 2010 році обліпили пінопластом (провели термомодернізацію), посередником у виконанні робіт стали ПП «ЕСК Луцькі комунальні системи», які досі боргують Луцьтеплу понад 500 тисяч гривень за надану теплову енергію (і, до слова, це ж підприємство не спромоглось без суду розрахуватись з підрядчиками, ТОВ "Галспецбуд Плюс", що виконували роботи з модернізації).

Також Луцька міська рада встановила ПП «ЕСК Луцькі комунальні системи» як постачальника теплової енергії в наш будинок, люди платили за опалення цій фірмі, та кошти Луцьктеплу не перераховувались. Як наслідок, рішенням Луцької міської ради № 597-1 від 07.10.2015 «ЕСК ЛКС» було відсторонене від виконання послуг щодо нашого будинку, а договори на опалення були укладені Луцьктеплом безпосередньо з мешканцями.

Та влітку 2016 року ЛКС подало апеляцію в Львівський апеляційний суд, з вимогою визнати незаконним рішення № 597-1, і суд поновив цю фірму як постачальника тепла в нашому будинку: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/58050630

Тепер до суті, в чому полягає проблема.

Визнавши рішення міськради № 597-1 незаконним, в нашому будинку стало вже ДВА постачальника тепла – Луцьктепло та ЛКС, і Луцькі комунальні системи почали нараховувати заборгованість за «опалення на папері» по 800-900 грн щомісячно (в перший місяць після виграної апеляції вони одразу поставили заборгованість ≈4000 грн).

В березні цього року ДП «Луцьктепло» через суд (який тягнувся близько півроку) домоглося розірвання договору купівлі-продажу теплової енергії з Луцькими комунальними системами ( http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/65283200 ), але в квітні в платіжках мешканців знову з'явились нарахування від ЛКС. Наразі сума боргу складає більш як 12 тисяч з кожної квартири, на під'їзди розклеюються погрози всіх нас засудити за неоплату.

Підкажіть, що робити нам в цій ситуації? Луцькі комунальні системи не надають послуг по теплопостачанню в наш будинок, так як з 2015 року договори були укладені з Луцьктеплом, але борги досі нараховують. Як домогтися списання незаконно нарахованих тисяч боргу та позбутися цієї шахрайської фірми?

Дякую.
Відповідь юриста:
Добгоро дня! В цій ситуації слід провести обґрунтований бухгалтерський розрахунок суми боргу, яка можливо виникла у мешканців будинку перед ПП "Луцькі комунальні системи" за період часу, коли таке підприємство було юридичним надавачем послуг з опалення, і коли такі послуги реально надавались даним підприємством. (Звісно у будь-якому випадку до моменту, поки договори не були укладення безпосередньо з ДКП "Луцьктепло"). За такий період часу, якщо буде якась заборгованість, бажано її сплатити. За інший період часу з моменту коли договори були укладені з ДКП "Луцьктепло", не дивлячись на будь-які подальші судові рішення, жодних коштів ПП "Луцькі комунальні системи" сплачувати не варто, про що повідомити дане підприємство відкритим листом (нехай розбирається окремо із ДКП "Луцьктепло".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus