USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[13 Квітня 2017 11:32] ТЕТЯНА: Доброго дня. Підскажіть, будь ласка, яка сума судового збору? І чи є категорія громадян, яка звільнена від сплати судового збору? Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Сума судового збору обчислюється в залежності від категорії справи і суду, до якого подається позов у відповідному відсотковому розрахунку від прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленого в Україні станом на перше січня відповідного року, в якому сплачується судовий збір (в цьому році такий мінімум становить 1600 грн.). Ставки судового збору визначені у ст. 4 Закону України "Про судовий збір". Пільги щодо сплати судового збору передбачені у ст. 5 вказаного закону. Тому рекомендую Вам ознайомитись із названими статтями вказаного закону, і там віднайдете точну відповідь на запитання.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus