USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98
Запитай юриста
[13 Квітня 2017 17:57] Регіна: Добрий день! Підкажіть, будь-ласка, щодо такого питання: у мене приватизована кімната у гуртожитку, у зв'язку із цим рік тому я перестала сплачувати квартирну плату. Представник комунального підприємства написав заяву на видачу судового наказу, але так як питання спірне і я не згодна з нарахуванням та написала заяву на скасування судового наказу, судовий наказ було скасовано. Обіцяли подати позов, але вже три місяці тиша. Вже місяць, як у нашому гуртожитку створено ОСББ. З комунальним підпр-м у мешканців договори на водопостачання, водовідведення та вивіз ТПВ. Оплата за вивіз ТПВ та квартплата раніше здійснювалася однією квитанцією. Так і тепер мені принесли квитанцію з сумою заборгованості по квартплаті за рік, у якій також оплата за вивіз ТПВ. Я пішла до комунхозу та попросила, щоб мені виписали нову квитанцію, аби оплатити частково. Але мені відмовили, сказали тільки разом із заборгованістю, яку я платити не збираюсь. Це різні послуги і у мене на них окремі договора. Вони не мають права так робити, бо тоді і за вивіз ТПВ у мене з'явиться заборгованість, так як квартплату я не заплачу однаково. На які нормативно - правові документи чи закони я можу посилатись? Заздалегідь вдячна!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цьому випадку Вам слід не доводити щось комусь, а просто розрахувати чітко суму, яку Ви вважаєте за необхідне сплачувати, і оплачувати лише її. Щодо іншої суми, із якою не згідні, слід просто написати листа організації, яка виставляє такі рахунку як заборгованість, у якому в категоричній формі повідомити про незгоду із оплатою ціх коштів. (При цьому такий лист слід подати через канцелярію або приймальню щоб на іншому примірнику Вам зробили відмітку про його прийняття). В такому випадку не слід перейматись, якщо у квитанції за оплату за комунальні послуги буде значитись заборгованість із якою не згідні. Основиний нормативний акт, що регулює оплату комунальних послуг, це Закон України "Про житлово-комунальні послуги".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus