USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[14 Квітня 2017 12:56] Вадим: Доброго дня, скажіть, буль ласка, як поступити. Мені сказали, що моя сім'я поставлена на облік як неблагополучна. Як мені отримати офіційну інформацію щодо такого рішення. Моя дружина є хворою, а у нас є новонароджений син. Чи може орган опіки і піклування залишити дитину зі мною, якщо у мене є три погашені судимості та я в свідоцтві про народження батьком не записаний. Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для отримання інформації чи поставлена сім'я на облік як неблагополучна, Вам слід звернутись до відповідного підрозділу соціальної служби для сім'ї, дітей та молоді при міській раді чи при райдержадміністрації (в залежності від Вашого місця проживання) із заявою про надання інформації. При цьому таку заяву слід обґрунтувати посиланням на ст. 40 Конституції України, ст. 5 Закону України "Про інформацію", ст. ст. 8, 16 Закону України "Про захист персональних даних". Вказані норми законів гарантують Вам право на отримання такої інформації. Якщо Ви юридично не значитесь батьком дитини, відповідно Ви не маєте на таку дитину ніяких прав. І для вирішення питання залишення дитини із Вами слід офіційно бути батьком дитини (у Вашій ситуації це підлягає вирішенню в судовому порядку через позов про встановлення батьківства та виправлення даних у свідоцтві про народження дитини). І якщо наразі у Вас все добре із законом, а мати дитини не може їй зарадити, веде аморальний спосіб життя та створює загрози для нормального розвитку дитини, тоді рішення про залишення дитини із Вами може бути і на Вашу користь.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus