USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[15 Квітня 2017 15:07] Ангеліна: Доброго дня! Я потрапила в досить непросту ситуацію. У лютому через агентство по працевлаштуванню за кордоном поїхала на роботу в Дубай. За послуги агентству заплатила майже 500$. Дане агентство працює офіційно та має ліцензію на працевлаштування, з ними підписала договір на надання послуг по працевлаштуванню та оплатила послуги. В Україні дане агентство переслало мені умови контракту (які взагалі не мають ніякої юридичної сили в Дубаї), але це не був контракт. Контракт не надали, обґрунтовуючи це тим, що вже компанія на місці надасть контракт. Їхала на посаду асистент менеджера. Прибувши в дану країну, виявила, що ні умови роботи (12 годин на роботі і весь час потрібно було стояти, в 2 рази менша заробітна плата), ні умови проживання (повна антисанітарія, таракани, клопи, цілодобове будівництво багатоповерхівок за вікном, "безкоштовне харчування" із зіпсованих продуктів) не відповідають обіцяному. Сповна відчула себе рабом. При цьому паспорт компанія забрала (така у них політика). На місці контракт я так і не підписала. Звернувшись за допомогою до еміграційної поліції та місцевого адвоката, вдалося забрати паспорт і повернутися додому в Україну. Крім того, є довідка від їх лікаря про те, що були проблеми зі шлунком через їх "безкоштовну" їжу.

Порадьте, будь ласка, як правильно діяти в даному випадку, щоб агентство повернуло кошти, адже вони не попередили мене про ті умови, які мене чекають, обіцяне не відповідало дійсності. І згідно договору про надання послуг дане агентство мало б надати мені контракт, а ніякого контракту я так і не підписала. Чи варто взагалі займатися цим питанням і чи є шанс повернути гроші? Якщо "так", то за яким алгоритмом діяти, що робити і куди звертатися?

Наперед дякую за приділений час та за пораду.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В ситуації, що описали, однозначно слід зробити максимум, щоб забрати свої кошти та в ідеалі домогтись від агентства отримання компенсації за моральну шкоду. Спочатку слід діяти "народно-колекторським шляхом", а не суто юридичним. Я би порадив прийти із людьми, які Вас підтримують і активні, до керівника такого агентства і в сильно наполегливому форматі зажадати компенсації. У випадку зволікань з його боку - залучити громадськість і ЗМІ, де можливо розмістити негативні відгуки (негативне соціальне підтвердження) про це агентство на усіх сайтах в мережі інтернет (про такі дії можна наперед попередити керівника агентства, якщо зволікатиме із поверненням коштів).

Суто юридичний шлях набагато кропіткіший, і потребує детального вивчення Вашої ситуації фахівцем, аналізу договору про надання послуг, який підписали із агентством, залучення для допомоги інспекції з питань захисту прав споживачів. Лише після цього можу надати прогнози щодо перспективності отримання від такого агентства із працевлаштування компенсації в судовому порядку.
Коментарів: 3
Наталія Показати IP 20 Квітня 2017 16:59
Доброго дня! Моя родина займається фермерським господарством , одним словом одноосібники. Прийшла пора здавати декларацію про майновий стан та доходи, а в податковій нам самі нарахували наш дохід і що нам потрібно сплатити. Питання - чи мають право в податковій нараховувати дохід одноосібникам. Якщо відповісте буду дуже Вам вдячна!
Наталія Показати IP 24 Квітня 2017 09:26
Доброго дня! Земельна ділянка надана для будівництва та облуговування жилого будинку, та господарських споруд. Але людина померла вже кілька років назад. На ділянці ніхто нічого не робить.Можна цю ділянку надати другій людині.
Наталія 24 квітня Показати IP 24 Квітня 2017 09:27
Доброго дня! Земельна ділянка надана для будівництва та облуговування жилого будинку, та господарських споруд. Але людина померла вже кілька років назад. На ділянці ніхто нічого не робить.Можна цю ділянку надати другій людині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus