USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[17 Квітня 2017 11:45] andrey2004: Доброго дня! Просимо дати відповідь на таке питання. Ми, одноосібники, тримаємо три пая. Наші земельні паї межують через лісосмугу з орендованими паями приватного підприємства. Проектна дорога, яка позначена на Збірному кадастровому плані суміжних землекористувачів пролягає зі сторони паїв приватного підприємства. Минулої осені це підприємство переорало цю дорогу, зробивши рів глибиною більше 1 метра, перекривши нам проїзд на свої паї. Цією дорогою, крім нас, ще користувались 5 фермерів. Не маючи іншої дороги, вони почали їздити по наших паях. А приватне підприємство, ще й прогорнуло самовільно дорогу через балку до наших паїв. Мотивують це тим, що колись у колишньому колгоспі була дорога з нашої сторони лісосмуги. Які повинні бути наші дії, щоб захистити нашу приватну власність, так як тут має місце самовільне відхилення від затвердженого плану розподілу земель колишнього колгоспу, та порушене право під"їзду громадян до своєї приватної власності? Районний держгеокадастр пропонує подавати до суду на фермерів, які почали їздити незаконною дорогою. Але ж вони не мали іншого виходу. А привитне підприємство цією дорогою не користується, направивши на неї інших. Будемо вдячні за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для початку в цій ситуації пропоную звернутись до держсільгоспінспекції із заявою про проведення перевірки дотримання вимог земельного законодавства посадовими особами підприємства при вчиненні ними дій по суті із самовільного зайняття земельної ділянки (ст. 53-1 КУпАП) - дороги, яку ті переорали, і обмежили по ній рух. І вже за наслідками такої перевірки держсільгоспінспекцією можна буде прогнозувати наступні дії для вирішення Вашої ситуації, зокрема, можна скоординуватись із фермерами та вжити заходів на відновлення дороги, яка була раніше зі сторони підприємства, і продовження руху по ній.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus