USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[17 Квітня 2017 19:35] Pavel-san: Доброго дня!
Я знятий з військового обліку (стоїть відповідний штамп у військовому квитку). На організацію, де працюю, прийшов наказ комісаріату з'явитися військовозобов'язаним для уточнення даних, перекомісії і видачі нових військових квитків, із списком працівників під розпис щодо ознайомлення.
Як розумію, згідно п. 3 ч. 6 ст. 37 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" я не військовозобов'язаний, але у списку до явки я числюсь.Указ Президента щодо нових війьскових квитків передбачає, що старі чинні і замігювати їх новими не обов'язково.
Так думаю, що мене спеціально включили до списку, надіючись, що сам прийду і добровільно поновлюсь на обліку. Чи повинен я ідти увоєнкомат для уточнення даних? І якщо розписався, що з наказом ознайомлений - не зараховує це мене автоматично до згодних на перекомісію, тим самим вже створюючи якусь відповідальність? Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуації все залежить від того, на якій підставі ви зняті з військового обліку. Якщо це за станом здоров'я, і Ви визнані такими, що не придатні до військової служби, в мирний час, і обмежено придатні у військовий час, тоді перекомісія не обов'язкова. Однак в реаліях сьогодення її нав'язують особами, які були раніше "комісовані". Якщо не з'явитесь до військкомату без поважних причин за вказаним викликом, тоді Вам загрожує відповідальність за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 210 КУпАП у виді штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 85 грн. до 119 грн.), і Вас зможуть доставити до військомати примусово.
Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 20 Квітня 2017 12:35
Доброго дня. В мене таке питання я наданий час знаходжусь в дикретній відпустці. Мені запропунували нову роботу. Я хочу звільнитись. Чи звільнять мене? І чи мені потрібно повідомлять в совбез.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus