USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[21 Квітня 2017 22:05] леся: Добрий вечір! З вересня 2016р по 01,03,2017р. я, будучи бухгалтером комунального підприємства (ринок), виконувала обов'язки директора ринку. За час моєї діяльності я надавала працівникам ринку премії згідно наказу по підприємству. З березня 2017р. згідно проведеного конкурсу було призначено директора. Отут почалося.


За її вимогою була призначена позапланова перевірка фінансово-господарської діяльності, яка проводилась комісією у складі представників міської ради за мій період роботи. Згідно довідки перевірки міською радою було визнано, що мною незаконно виплачувались премії. Хоча за мій період роботи бухгалтером з 2011р. попередніми директорами також преміювалися працівники. З 11,04,2017р. мене було звільнено з роботи, претензій з боку директора щодо відшкодування коштів не надходило. А тепер вона вимагає, щоб я повернула "незаконно виплачені премії".
Які мої дії в даній ситуації?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Правових підстав вимагати повернути безпоседеньо Вами премії, щодо яких ви приймали рішення про виплату працівникам, будучи керівником підприємства, якщо при цьому ви не скоїли кримінально караного діяння, немає. Так, п. 2 ч. 1 ст. 133 КЗпП України передбачено, що у відповідності з законодавством обмежену матеріальну відповідальність несуть керівники підприємств, установ, організацій та їх заступники, а також керівники структурних підрозділів на підприємствах, в установах, організаціях та їх заступники - у розмірі заподіяної з їх вини шкоди, але не більше свого середнього місячного заробітку, якщо шкоду підприємству, установі, організації заподіяно зайвими грошовими виплатами працівникам, неправильною постановкою обліку і зберігання матеріальних, грошових чи культурних цінностей, невжиттям необхідних заходів до запобігання простоям.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus