USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[25 Квітня 2017 12:47] svetlanatany: Добрий день. Підкажіть, будьл аска, власник будинку, де я (рідна донька) проживаю разом із своїм чоловіком і дітьми 18 років і 12 років та прописані, є мій рідним батьком. В будинку ми проживаємо 12 років. Будинок ми будували разом із чоловіком, бо коли ми одружилися (18 років тому) ділянка, де розташований наш будинок, була надана міськрадою моєму батькові, тому, побудувавши будинок, власником ми зробили мого батька. Не думали, що надалі буде складність із переоформленнями та і були молодими - не розуміли цього.

Зараз у нас питання: як краще та дешевше переоформити будинок у нашу спільну власність із моїм чоловіком, чи необхідно оформляти власність на одного, щоб дешевше. Справа у тому, що господар будинку є чоловік, але батько бажає зробити дарчу на мене, а я не хочу образити свого чоловіка, тому що ми дійсно будували цей будинок разом. Як нам бути в цій ситуації, щоб нікому не було образливо та соромно? Підкажіть, будь ласка.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В таком випадку належним варіантом буде зробити мінімальну оцінку будинку, і щоб батько подарував будинок на Вас двох з чоловіком по ½ ідеальної частки кожному. При цьому Вашому чоловікові доведеться лише сплатити податок в розмірі 5 % від половини вартості будинку (згідно оцінки).
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus