USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[28 Квітня 2017 22:46] климюк валентина: Доброго вечора. Педагогічному працівнику після проходження атестації була присвоєна кваліфікаційна категорія з 03.04.2017. проте доплати до зарплати за квітень не було, бухгалтер повідомила що нічого страшного, дорахує у травні ???? А якщо людині гроші потрібні у квітні??? Який вихід з такої ситуації? Хто тут правий ,а хто ні? Поясніть будь ласка?
Відповідь юриста:
Доброго дня! В цій ситуації трудове законодавство однозначно на стороні педагогічного працівника, котрому не було нараховано доплати за присвоєну кваліфікаційну категорію, і це халатність бухгалтера. Вихід із ситуації може бути різний: вимагати від керівника навчального закладу, де працюєте, щоб безвідкладно виплатили передбачену доплату, а питання яким чином її відобразять у бухгалтерському обліку Вас вже не цікавить. Розумний керівник знайде вихід із цієї ситуації. Відповідно до ст. 22 Закону України "Про оплату праці" (гарантії дотримання прав щодо оплати праці) суб'єкти організації оплати праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами і колективними договорами. Частиною 6 статті 24 вказаного Закону передбачено, що своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставлені в залежність від здійснення інших платежів та їх черговості.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus