USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[30 Квітня 2017 18:03] Оксана: Добрий день! 4 роки тому державний виконавець видав постанову про стягнення заборгованості по аліментах. Її повинні були надіслати на підприємство чоловіка, де він працював. Підприємство отримало його, але якимось чином чоловік забрав постанову, поніс до ДВС, а на підприємстві збрехав, що то помилка. Тепер я маю копію постанови на руках і хочу спочатку отримати довідку про несплату заборгованості по постанові (підкажіть зміст заяви, як правильно це зробити) та піти в суд, щоб стягнули пеню за 4 роки. Чи правильні мої дії і підкажіть як робити?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Звісно в цьому випадку Ви маєте право на отримання пені за несплату аліментів відповідно до ст. 196 Сімейного кодексу, якою передбачено, що при виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення. Повірте, в цій ситуації Вам краще звернутись до юриста, який допоможе фахово скласти відповідний позов до суду, і стягнути недоплачені кошти. Зекономите час та ресурси.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus