USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[2 Травня 2017 23:31] Екатерина: Доброго вечора! Маю таку проблему, але все по-порядку. Свого часу (2008р.) одна з перших покупців купила квартиру в 9-ти поверховому будинку на 8-му поверсі. На той момент квартири були вільні і можна було вибирити хоч 9 чи 7 поверх. На мою біду, квартиру над моєю на 9 поверсі придбали неадекватні сусіди. Власниця, на ім'я якої зареєстрована квартира, знаходиться в Москві, в квартирі проживають її два сини і невістка, хоча в квартирі не прописана жодна людина. Якимось чином без мого відома і погодження усіх сусідів, крім своєї площі 82 кв. вони приватизували ще 50 кв. площі, що знаходиться над їхньою квартирою, пробивши у спальні стелю і зробивши собі вихід на "10-й поверх". Вже вдруге робила ремонт стелі, так як постійно з"являються тріщини на стику, де проходять панельні плити.
P.S. Зі слів власниці квартири, всі дії були законні, і ніякої згоди мешканців не потрібні були, запитували тільки власників 3-ох квартир на 9 поверсі. Також згоду дала голова ОСББ (яку переобрали згодом: зловживала, продаючи квадратні метри підвального приміщення власникам квартир цього ж будинку).
Просто не реальний шум у моїй дитячій кімнаті від того, як вони скачуть по тих сходах, які збудували на "10 поверх".
Питання:
-чи можу я якось довести, що дані дії були не законні і щоб площа горища перейшла у власнісь усіх мешканців даного будинку, чи справа марна?
-чи взагалі можна було площу на горищі, де проходять комунікації, приватизовувати?
-як зобов"язати мешканців, які не прописані в квартирі, але там проживають, сплачувати квартплату, яка розраховується від кількості осіб, які проживають і площі квартири, чи є це порушенням закону?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо ОСББ правильно оформили передачу частини горища у власність Вашої сусідки з 9 поверху, то справа марна. І другий варіант фактично марний. Це можна зробити лише прийняттям внутрішнього рішення загальних зборів ОСББ, однак це також не буде зовсім законно, проте може діяти певний час.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus