USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[5 Травня 2017 15:55] Nastya: Доброго дня! Я уклала договір купівлі-продажу земельної ділянки, після цього ми зрізали дерево і пошкодили під землею кабель від Укртелекому про який не знали. Ніяких знаків чи чогось іншого про ці кабелі під землею не було! Укртелеком каже, щоб ми компенсували завдану шкоду. Як вчитнити у цій ситуації і взагалі чи можна зробити так, щоб ці кабелі не проходили по моїй приватній земельній ділянці?? Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Вимоги Укртелекому є безпідставними і можете сміливо їх інгорувати. Частиною 3 статті 75 Земельного кодексу України, ч. 2 ст. 10 Закону України "Про телекомунікації" передбачають встановлення охоронних зон навколо об'єктів зв'язку (ліній електрозв'язку та випромінюючих споруд електрозв'язку). Охоронні зони навколо земель зв'язку, їх розміри та правовий режим передбачені Правилами охорони ліній електрозв'язку, що затв. постановою КМУ від 29.01.96 N 135. Правила (п. п. 2, 6, 8, 10, 12, 13, 17 та ін., додаток до Правил - Умови проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній зв'язку та проводового мовлення) передбачають влаштування охоронних зон з особливими режимами землекористування розміром від 2 метрів до 0,25 милі від крайніх проводів або траси. Також такі зони позначаються спеціальними знаками. Цього у Вашому випадку немає. І Ви також можете вимагати, щоб будь-які кабелі, які Вас не стосуються, не проходили через Вашу земельну ділянку.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus