USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[6 Травня 2017 23:44] natalia: Добрий день! У мене таке питання до Вас. Я працюю вчителем у початковій школі І ступеня де кількість учнів у класі становить 5. Навчання проводиться за індивідуальною формою у школі. Але тут постає проблема скорочують прибиральника 0,25 ставки. Він нас одна штатна одиниця на всю школу. І опалювач 0,25 ставки на час опалювальго сезону. Скажіть мені будь ласка він повинен бути у школі коли навчання проводиться за індивідуальною формою навчання? І ще у школу районна влада не забезпечуватиме паливом і світлом? Порадьте будь ласка нам у цій ситуації і якими нормативними документами керуватись. Будемо дуже вдячні нам за допомогу.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Штатна чисельність працівників будь-якого підприємства, установи та організації, в тому числі школи, у якій навчання проводиться за індивідуальною формою, визначається адміністрацією у відповідності до виробничих, господарських та будь-яких інших потреб, які необхідні для забезпечення нормального функціонування такого закладу. Також в залежності від можливості оплати праці відповідних штатних одиниць. Тому однозначно наразі Вам стверджувати про обов’язковість перебування на повній ставці у школі де працюєте опалювача не можливо. На сьогодні витрати на утримання шкіл, заробітна плата господарського персоналу, оплата енергоносіїв медустанов повинні бути забезпечені за рахунок районного бюджету. Пунктом першим частини "а" статті 32 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", передбачено, що до власних повноважень виконавчих органів місцевих рад належить зокрема, управління закладами освіти, які належать територіальним громадам або передані їм, організація їх матеріально-технічного та фінансового забезпечення. Бюджетний кодекс України також чітко розмежовує, які саме видатки на загальну середню освіту з якого бюджету повинні проводитися. Стаття 89. п. б) до видатків, що здійснюються з бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад відносить видатки на загальну середню освіту: загальноосвітні навчальні заклади (у тому числі: загальноосвітні навчальні заклади усіх ступенів, спеціалізовані школи (школи-інтернати) (крім шкіл, визначених у підпункті "а" пункту 7 частини першої статті 87 та у підпункті "а-1" пункту 2 частини першої статті 90 цього Кодексу), ліцеї (ліцеї-інтернати), гімназії (гімназії-інтернати), колегіуми (колегіуми-інтернати) (крім загальноосвітніх навчальних закладів, визначених у підпункті "а-1" пункту 2 частини першої статті 90 цього Кодексу), вечірні (змінні) школи); навчально-виховні комплекси "дошкільний навчальний заклад - загальноосвітній навчальний заклад", "загальноосвітній навчальний заклад - дошкільний навчальний заклад".
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus