USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[10 Травня 2017 15:09] Марина: Добрий день. У мене питання стосовно аліментів. Я не отримую аліментів більше року. Зверталася в виконавчу службу, але моє питання ігнорується, приходять відписки. Надіслала скаргу до начальника відділу, відповіді навіть не отримала, на гарячій ліній кинули слухавку, навіть не вислухали, відповіді теж не прийшло. До цієї всієї ситуації і боржник подав у суд про зменшенння розмуру аліментів з 25% до 17%. На суді суддя навіть не намагалася мене вислухати і сказала, щоб я принесла довідку про свою зарплатню і довідку про те, що я не отримую аліменти (позивач в суді визнав борг). Зрозуміло, що виконавча служба такої довідки не надасть. В суд я не з"явилася, так як суддя зайняла позицію позивача і зовсім не цікавилася інтересами дитини. В рішенні суду було зазначено, що позивача позов задоволено, бо виходячи із його зарплатні у нього після всіх утримань на руках залишається 2300 грн і це мало, не вказано про утримання на мого сина. Суд я програла і тепер виконавчий лист, по якому є заборгованіть рішенням цього суду відкликається. Скажіть, будь ласка, як можна по вплинути на виконавчу службу (До обласної я зверталася там відписалися)? Скажіть, будь ласка, що буде із заборгованістю по виконавчому листу, який відкликано?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Заборгованість по виконавчому листу, яка виникла до зменшення розміру, має бути погашена боржником. На неї навіть можна нарахувати пеню. Статтею 196 Сімейного кодексу передбачено, що при виникненні заборгованості з вини особи, яка зобов'язана сплачувати аліменти за рішенням суду, одержувач аліментів має право на стягнення неустойки (пені) у розмірі одного відсотка від суми несплачених аліментів за кожен день прострочення. Повірте, в цій ситуації Вам краще звернутись до юриста, який допоможе фахово скласти відповідний позов до суду, і стягнути недоплачені кошти, а також за потреби оскаржить бездіяльність виконавчої служби до суду та змусить її виконувати свої обов'язки. Зекономите час та ресурси.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus