USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[9 Червня 2017 00:27] Taras: Добрий день!
Сусід збудував відкритий коровник біля мого дому на відстані 5 метрів! Згідно будівельних норм відстань має бути не менше 12 метрів. Я звернувся в сільраду з заявою про порушення буд. норм та норм СЕС, а також про порушення моїх конституційних прав... На що голова сільради зробив аукціон! І після цього надає мені відписки на всі мої заяви. І відмовляється винести справу на адмінкомісію. Які мають бути подальші мої кроки?

Якщо можете, дайте розгорнуту відповідь з подальшими кроками...
Відповідь юриста:
Доброго дня! Подальші Ваші дії повинні полягати у зверненні до санепідслужби, оскільки з даною установою відповідно до п. 2.2. Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я України від 19 червня 1996 р. N 173, підлягають погодженню, зокрема схеми розвитку та розміщення галузей народного господарства та галузей промисловості; проекти детального планування і забудови; проекти окремих будівель та споруд; схеми і проекти інженерного обладнання та благоустрою населених пунктів (водопостачання, каналізування, санітарної очистки та ін.). І вже нехай санстанція в межах своєї компетенції зафіксує факт порушення норм при будівництві корівника. Також Вам не завадить звернутись до місцевого органу держархбудконтролю при райдержадміністрації із заявою про порушення ДБН. І вже після проведення перевіром цими держорганами, можна сусіда зобов’язати через суд знести корівник.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus