USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Запитай юриста
[9 Червня 2017 21:54] Oksana_B: Маю питання та потребую допомоги у вирішенні проблеми, з якою стикнулась. Спробую викласти все коротко та за порядковістю. У 2007 році купила землю в кредит - призначення - ОЖБ. Попереднім власникам землі, які її отримали було винесено межі та підкріплено це актом винесення меж земельної ділянки і розбивки будівель від 26.09.2007р..
Далі на моє прізвище було видано акт розбивки вісей будівель та обміри земельної ділянки від 23.12.2010.
В обидвох актах підписи сільського голови та районного архітектора. Далі згідно затвердженої документації та відвідування моєї ділянки вищевказаних посадовців я розпочала будівництво двохквартирного будинку (для себе та батьків), яке тривало шість років. В 2017 році я звернулась із проханням присвоїти даній ділянці два кадастрових (для того, щоб подарувати бутькам частину ділянки та зведеного будинку). І тут відбулось саме цікаве, мені було повідомлено, що одна третя мого будинку знаходиться на чужій ділянці, так як при винесенні меж, які збережені до сьогодні, була помилка. Ця помилка складає близько 3-4 соток чужої ділянки.....
Наступною дією моєю було написання заяви в сільку раду з вимогою надати шляхи вирішення та уникнення спірних питань із сусідньою ділянкою (на якій нема меж, нічого не збудовано, власник не з'являвся жодного разу, голова сільради показував документ купівлі - продажу 2012 року із заявленою вартістю 46 000 грн.)
Відповідь я отримала таку - "На вашу заяву повідомляємо, що у відповідності до п.1 ст154 Земельного кодексу україни, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування без рішення суду не мають права втручатись у здійснення власником повноважень щодо володінь, користування, розпорядження належною йому земельною ділянкою або встановлювати непередбачені законодавчими актами додаткові обов язки чи обмеження.
Також зазначу, що єдиним шляхом вирішення питання голова вбачає купівлю мною даної ділянки. Але тут хочу зазначити, що в моїй родині, а точніше у рідної сестри - багатодітної мами, дитина інвалід і тому мова про купівлю виключена, через і без того надмірний брак коштів. (про це також оповідала голові селищної ради)
Допоможіть добитись правди, щоб мене ніхто не турбував у збережених мною межах. Вельми вдячна Вам!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ваше на сьогодні завдання відстояти земельну ділянку в тих межах, в яких вона у Вас є згідно первинної документації та державного акту на право власності на неї. Тобто, як на мене, слід спочатку звернутись до приватної землевпорядної організації, і щоб спеціалісти якої допомогли Вам фахово визначити чітки межі земельної документації суто за Вашими актами. І в подальшому через суд зобов'язати сільську раду присвоїти Вашим земельним ділянкам кадастрові номери. І вже в межах цього суду довести свої права на землю в тих межах, в яких Ви вважаєте її своєю. А якщо сильська рада допустила помилку, тоді нехай і усуває її перед суміжник землекористувачем, на земльну ділянку якого Ви ніби то залізли, власними силами.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus