USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Запитай юриста
[11 Червня 2017 23:34] Галина: Здраствуйте, в мене таке питання, чи може військовий контрактник звільнитися з служби якщо йому автоматично продовжили контракт? закінчився він ще у липні 2016; і чи має він право відмовитися йти в АТО вдруге, коли він там вже був більше року.? дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тут Вам у пригоді стане Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби". За цим законом, серед іншого, військовослужбовці, які проходять військову службу за різними видами контрактів у особливий період, за власним бажанням зможуть продовжити військову службу за новим контрактом або звільнитися, навіть якщо раніше був контракт з формулюванням "до закінчення особливого періоду", і передбачав можливість автоматичного продовження. Усі військовослужбовці, які підпадають під дію документа та мають бажання піти в запас, повинні подати командуванню своєї частини відповідні рапорти.

В той же час, якщо військовослужбовець перебуває на службі, і наказом командування визначено йому відрядитись до зони АТО, він не має права відмовитись йти на службу в АТО, оскільки це буде невиконанням наказу.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus