USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Запитай юриста
[20 Червня 2017 16:58] Nova: Доброго дня!
Питання стосується здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Моя теща має статус внутрішньо переміщеної особи, знаходиться на обліку у відділі соціального захисту за місцем тимчасового проживання в місті Київ. Теща офіційно працевлаштування в одному із навчальних закладів міста Києва як викладач.
Але в даний момент теща знаходиться у декретній відпустці по догляду за своєю онукою віком 2,5 років. Декретна відпустка тещі триває 10 місяців (з вересня 2016 року). Мама дитини в даний час працює в державній установі міста Києва.

Під час останнього візиту до відділу соціального захисту по місцю тимчасового проживання, для підтвердження перебування, працівники відділу повідомили, що відтепер виплати допомоги будуть припинені. Без пояснення причини.

Велике прохання до Вас допомогти з’ясувати, які можливі причини прийняття цього рішення про припинення виплат і які дії потрібно провести, у випадку некомпетентності співробітників відділу соціального захисту.

Дякую на перед!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповідно до п. 12 Порядоку здійснення контролю за проведенням соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 р. № 365, соціальні виплати припиняються у разі:

1) наявності підстав, передбачених законодавством щодо умов призначення відповідного виду соціальної виплати;

2) встановлення факту відсутності внутрішньо переміщеної особи за фактичним місцем проживання/перебування згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім'ї;

3) отримання рекомендацій Мінфіну щодо фактів, виявлених під час здійснення верифікації соціальних виплат;

4) скасування довідки внутрішньо переміщеної особи з підстав, визначених статтею 12 Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб";

5) отримання інформації від Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Мінфіну, Національної поліції, ДМС, Держфінінспекції, Держаудитслужби та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Тобто дня з'ясування причин припинення соціальних виплат Вашій тещі слід письмово звернутись із заявою щодо надання їх в письмовому вигляді роз’яснення про причини такого припинення. Тоді можна буде аналізувати законність такого рішення.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus