USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Запитай юриста
[24 Червня 2017 16:23] Krava: Доброго дня. Хотів запитати з приводу кредитної заборгованості.





В 2013 році я отримав кредит в одному із банків Україна, а саме кредитну картку з лімітом коштів у 3000 гривень. Даною карткою я користувався деякий час, але через особисті проблеми у мене виникали прострочки по даній карті. Тому банк картку заблокував і я не міг нею далі користуватися. На жовтень місяць 2014 року сума заборгованості становила майже 4000 гривень. В цей же місяць 2014 року я проплатив повну суму по заборгованості, про що свідчить відповідна квитанція. За порадою працівників банку я на наступний місяць після проплати знову відвідав банк та перепитав, чи не залишилось якихось "копійок". На що мені відповіли що все гаразд і з банком я розрахувався повністю. Але з 2017 року мені почали телефонувати колектори і вимагати повернення боргу, як пояснили мені останні, борг перепродав їм мій колишній банк і сума боргу наразі становить знову майже 4000 тисячі і він росте.



Пішовши до банку, я за заявою отримав роздруківку своєї кредитної історії, де зазначено, що в жовтні 2014 року я погасив повністю борг, але в лютому 2015 з моєї картки, якою я не користувався було списано 250 гривень за користування карткою. І з цієї суми почали щомісяця набігати відсотки. Банк про дану подію відразу мене не повідомив, тому заплатити я не міг. Повідомили мене вже колектори, коли сума боргу стала пристойнішою.



Тому я хотів запитати - як правильно мені звернутися до суду, до кого саме звертатися з позовом (до банку чи колекторів) чи є якийсь зразок позовної заяви, на які статті закону посилатися, і чи взагалі можна виплутатися з даної ситуації неошуканим? Допоможіть, будь ласка, знаю що в країні з даною проблемою зустрічається багато людей... Буду дуже вдячний.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Я рекомендую з цим питанням Вам звернутись до фахівця-економіста, або бухгалтера, хто правильно проведе розрахунок нібито заборгованості, отримати у нього такий розрахунок, і послати якнайдалі колекторів. Нехай самі подають на Вас до суду про стягнення цих коштів, і в суді Ви вже сміливо і з відповідним розрахунком обґрунтуєте безпідставність позову.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus