USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Червня 2017 10:04] maruha: Добрий день. Дайте, будь ласка, відповідь на таке питання. Я із чоловіком перебуваю у громадянському шлюбі. Вирішили одружитися. Коли завітали із паспортами у місце реєстрації шлюбу за місцем проживання, у нас попросили рішення про розірвання шлюбу (чоловік був одружений) від першого шлюбу. У чоловіка є тільки копія рішення із суду із усіма печатками і судді, і "вступлено в законну силу". Нам пояснили, що із собою потрібно мати не копію рішення, а оригінал рішення із суду. Чи правильно у нас його вимагати? І чи можуть нам вислати це рішення листом по заяві, якщо суд знаходиться в іншій області? Якщо не можна отримати листом, куди нам звернутися?
Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо у вас лише копія рішення, з копіями печаток, а не мокрими, то працівнки РАЦСу цілком законно можуть вимагати такої копії з мокрими печатками і відміткою про набрання законної сили. Так, отримати таке рішення з суду дистанційно (поштою) цілком можливо.

Шлю зразок такої заяви до суду, який можна направити поштою:

Луцький міськрайонний суд

Волинської області

(43016, м. Луцьк, вул. ЛесіУкраїнки, 24)

(головуючий суддя Киреєв І.І., справа № 161/111111/15-ц)

Позивача: Іванова Івана Івановича

Адреса:

ЗАЯВА

Про надання завіреної копії судового рішення Луцьким міськрайонним судом Волинської області 01.01.2015 р. прийнято рішення у справі за позовом Івановоа Івана Івановича до Іванової Іванни Іванівни про розірвання шлюбу, яким позов задоволено та шлюб розірвано.

Дане рішення набрало законної сили.

Вказане рішення із відміткою про набрання законної сили позивачем жодного разу отримано не було.

У відповідності до ч. 3 ст. 222 ЦПК України, особам, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні, копії повного судового рішення надсилаються рекомендованим листом з повідомленням про вручення протягом двох днів з дня його складання або за їх зверненням вручаються їм під розписку безпосередньо в суді.

Враховуючи викладене, керуючись ст.27, ч. 3 ст. 222 ЦПК України,

П Р О Ш У:

Надіслати завірену копію рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області від 01.01.2015 року у спрві № 161/111111/15-ц із відміткою про набрання ним законної сили на мою поштову адресу …...

Позивач (підпис) Іванов І.І.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus