USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90
Запитай юриста
[3 Липня 2017 14:44] Тетяна: Добрий день. Надайте, будь ласка, консультацію шодо вирішення земельного пистання.
У жителя села існують тривалі суперечки з сусідом щодо встановленні межі та володіння частиною земельної ділянки поблизу будинку його проживання. З даного питання громадянин неодноразово звертався до сільського голови за місцем проживання, проте питання залишається не вирішеним.
Слід зазначити, що на присадибну ділянку, яка належить громадянину, з яким виник спір, видданий державний акт на право власності на земельн у ділянку .
Як вирішити проблемне питання межового спору та встановити правильну межу на земельній ділянці?
Відповідь юриста:
Доброго дня! Для того, щоб вирішити це земельне питання юристу, котрий є фахівцем в галузі земельного законодавства, слід вивчити цю справу, і, за наявності підстав звернутись до суду. І якщо державний акт на право власності на земельну ділянку видано з порушенням, його можна скасувати.

Статтею 152 Земельного кодексу України (способи захисту прав на земельні ділянки) передбачено, що держава забезпечує громадянам та юридичним особам рівні умови захисту прав власності на землю. Власник земельної ділянки або землекористувач може вимагати усунення будь-яких порушень його прав на землю, навіть якщо ці порушення не пов'язані з позбавленням права володіння земельною ділянкою, і відшкодування завданих збитків.

Частиною 3 вказаної статті серед способів захист прав громадян та юридичних осіб на земельні ділянки передбачений зокрема такий як визнання недійсними рішень органів виконавчої влади або органів місцевого самоврядування. Відповідно до ст. 155 Земельного кодексу України у разі видання органом виконавчої влади або органом місцевого самоврядування акта, яким порушуються права особи щодо володіння, користування чи розпорядження належною їй земельною ділянкою, такий акт визнається недійсним.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus