USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96
Запитай юриста
[4 Липня 2017 15:33] Оксана: Доброго дня! Допоможіть порадою в ситуації: чоловік та дружина розлучені вже 7 років, однокімнатна квартира судом поділена по 1/2 на кожного. Чоловік все залишив і там не проживає (хоча він був власником, квартира придбалась в шлюбі). Дружина проживає в цій квартирі разом з новим чоловіком, змінено замки і він не має доступу до своєї частки квартири, вона сплачує ком. послуги, за опалення (тільки за свою половину, хоча ніякого розподілу рахунків не було), а в нього ростуть борги (він не платить, оскільки не проживає там), на його частину накладено арешт, до нього звертаються оскільки він зазначений власником.

Чи може він звернутись до суду і виселити дружину? Чоловік хоче тепер сам користуватись квартирою, а саме, взяти квартирантів, щоб сплатити борги. Звісно, дружина проти продажу квартири, проти виселення, проти квартирантів. Чи може суд в цій ситуації стати на бік чоловіка? Чи може бути якесь покарання судове для дружини, що вона не дає доступу чоловікові до своєї частки майна? З дружиною ще проживає спільна 17-річна дитина. Чи має право чоловік переділити кімнату без згоди дружини і взяти туди квартирантів, все інше ж не поділиться (кухня, туалет)?

Будь-ласка, порадьте, якись вихід в цій ситуації, що потрібно робити, куди звертатись? Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Суд не задоволисть його позов про виселення дружини, оскільки вона є співвласником іншої частки квартири, і має право там проживати. Тут варіант лише подати позов про поділ житлової кімінати в натурі, і залишення в спільному користуванні кухні, санвузлу і коридору. Без згоди дружини чоловік не має права переділити кімнату, і без її згоди не може заселяти туди квартирантів. Ситуація напівпарова, і господарювати може той, хто фактично захопив територію квартири. Ще варіант - вимагати примусово викупити його частку. Однак це потребує детального індивідуального вивчення ситуації.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus