USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[4 Липня 2017 15:48] Милана: Доброго дня! Мої запитання будуть пов'язані з аліментами на дитину.

Рік тому я розвелася з чоловіком, дитині зараз майже 3 рочки, на аліменти не подавала. Колишній чоловік фінансово не допомагає, дитині нічого не купує, офіційно не працював і не працює. Хочу подати на аліменти. З теперішніми змінами не знаю, які потрібно подавати зараз документи і як правильно скласти позовну заяву і, яку суму аліментів вписувати.

Буду вдячна за допомогу!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Теперішні зміни, у Вашому випадку, не відіграють особливої ролі у порівнянні з попереднім механізмом стягнення аліментів. Вам доцільно визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі, оскільки батько дитини офіційно ніде не працює. При цьому слід послатись на такі норми законодавства:

"Згідно вимог статті 180 Сімейного кодексу України батьки зобов’язані утримувати дитину до досягнення нею повноліття. У відповідності до вимог статті 184 Сімейного кодексу України, якщо платник аліментів має нерегулярний, мінливий дохід, частину доходу одержує в натурі, а також за наявності інших обставин, що мають істотне значення, суд за заявою платника або одержувача, може визначити розмір аліментів у твердій грошовій сумі. У п. 17 постанови Пленуму Верховного Суду України від 15 травня 2006 року N 3 "Про застосування судами окремих норм Сімейного кодексу України при розгляді справ щодо батьківства, материнства та стягнення аліментів" передбачено, що за відсутності домовленості між батьками про сплату аліментів на дитину той із них, з ким вона проживає, вправі звернутися до суду з відповідним позовом".

Судовий збір за стягнення аліментів не сплачується в силу п. 3 ч. 1 ст. 5 Закону України "Про судовий збір". Якщо плануєте самі скласти та подати позов до суду, то можете скачати зразок такого позову в Інтернеті, де їх вистачає.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus