USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[7 Липня 2017 13:33] Nadiia D.: Чи правомірні дії працівників водоканалу: приходити додому і вимагати плату за полив городу, якщо і є під вікнами 1,5 сотки, поливальних установок в мене немає, додаткових кранів чи свердловин, колодязів немає теж, якщо я і поливаю в спеку квіти чи огірочки, то я воду беру з крана в квартирі, а за неї я вчасно плачу за 2 осіб (вода +каналізація=225 грн. в міс.???), лічильник відсутній, дорого встановити.

Чому працівник мені погрожує, що буде фотографувати, знімати і накличе на мене комісію (якусь????).

Чому плата для тих в кого є лічильники на воду розраховується лише за показниками лічильника??? А де плата за каналізацію???? Вони туди тільки воду з бачка спускають????

Чи, вибачте, за фізіологію - пі-пі і ка-ка!!!! Вони не роблять, а приписано в квартирі може бути 3-4-5 осіб, а лічильник то один - і тільки воду рахує. А я проживаю одна з дитиною, плачу по тарифу і ще нові вимоги (проживаю вже більше 10 років, а ще вперше - полив!).

І ,здається, до тих, в кого є лічильник з поливом городу, не приходять з водоканалу!

Чи можу я заперечити і оскаржити дії працівниів водоканалу в суді, наприклад, якщо до того дійде.

Дякую!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Ті, у кого в квартирі встановлений лічильник, платять і за каналізацію у вигляді стоків води. Таке дійсно можливе згідно з Правилами користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України від 27.06.2008 року № 190, будівельними нормами і правилами та рішенням виконавчого комітету відповідної ради. Допускаю, що певним рішенням міськвиконкому були затверджені середні норми відпуску води на ведення особистого підсобного господарства та колективного садівництва і городництва абонентам водоканалу відповідної ради. Згідно таких норм абонентам приватного сектору, у яких відсутні лічильники обліку води, водоканал може проводити нарахування плати за полив садів, присадибних ділянок, городів та теплиць, миття машин тощо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus