USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[25 Липня 2017 16:56] Krava: Доброго дня. У мене виникла одна ситуація: в одному банку я оформив кредит на який купив телевізор. Даний кредит я вчасно сплачував і через декілька місяців після його оформлення по пошті мені прийшла кредитна карта того ж банку. Дану картку я активував по мобільному телефону, тобто будь-який письмовий договір я не підписував. Через деякий час я погасив повністю кредит по телевізору, який брав раніше та одночасно кредитну карту. На теперішній час(пройшло майже три роки) заборгованості по телевізору у мене нема, а по карті мені знову нарахували якісь "відсотки" на суму 4000 гривень. У мене питання: чи може суд визнати даний договір по карті нікчемним (недійсним) згідно ст. 1055 ЦКУ, так як я не підписував жодного ПИСЬМОВОГО договору з банком по даній кредитній карті яка прийшла поштою та яку я активував по телефону? Дякую за допомогу
Відповідь юриста:
Доброго дня! Належною формою кредитного договору на підставі ч. 1 ст. 1055 ЦК України є письмова форма. Наслідком недодержання письмової форми такого договору є його нікчемність (ч. 1 ст. 218, ч. 2 ст. 1055 ЦК України). Тому навіть вчинення Вами фактичних дій, що свідчать про прийняття умов кредитного договору, якщо Ви письмово будь-яких документів саме стосовно кредитного договору не підписували, не заповнювали ніяких анкет-згод і т.п., тому такий договір є нікчемним, і можете сміливо просилатись на його нікчемність з цих підстав.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus