USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Запитай юриста
[26 Липня 2017 15:08] Олеся: Доброго дня! Будь-ласка прошу пояснити, як зареєструвати право власності на будинок куплений без договору куплі -продажу, а у продавця немає права на власніть так як це будинок померлих його батьків, а в них не було права власності і вони померли 8 років назад будинок купили 6років назад. Які мають бути наші дії? Завчасно вдячна!
Відповідь юриста:
Доброго дня! Із тих вихідних даних, які Ви мені надали, зареєструвати на нього права власності ніяк не можна. Хіба що подати позов про визнання права власності на вказаний будинок за набувальною давністю. Так, згідно з ч. 1 ст. 344 ЦК України особа, яка добросовісно заволоділа чужим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом десяти років або рухомим майном - протягом п'яти років набуває право власності на це майно (набувальна давність), якщо інше не встановлено цим Кодексом. Ураховуючи положення пункту 8 Прикінцевих та перехідних положень ЦК про те, що правила статті 344 ЦК про набувальну давність поширюються також на випадки, коли володіння майном почалося за три роки до набрання чинності цим Кодексом, та беручи до уваги, що ЦК набрав чинності з 1 січня 2004 року, положення статті 344 ЦК поширюються на правовідносини, що виникли з 1 січня 2001 року. Отже, визнання судом права власності на нерухоме майно за набувальною давністю може мати місце не раніше 1 січня 2011 року.

В цьому випадку Вам сдід буде стверджувати в суді, що вже 15 років як користуєтесь цим будинком.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus