USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Запитай юриста
[21 Серпня 2017 16:04] Ольга: 1. Доброго дня, хотіла ще уточнити, а чи може держслужбовець здавати нерухоме майно в оренду як СПДФО? Дякую за відповідь

2, Прошу підказати: чоловік у 2014р. був мобілізований (і до сьогодні - уклав контракт), був підприємцем 3-ї групи. Діяльність на час його відсутності проводилась. Звіти по єдиному податку здавали, єдиний податок - сплачували, а ЄСВ ні податку не сплачували ні звітів не подавали. Хоче закрити підприємця. Чи має він доплатити ЄСВ чи ні?. І як бути з єдиним податком, кошти мають повернути чи ні?. Коли чоловіка мобілізували я писала заяву, щоб звільнили від нарахування і сплати податків, але так як діяльність проводилась - податок платила(на всяк випадок). Дякую за відповідь.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Наскільки мені відомо, держслужбовець не може бути СПДФО, оскільки є заборона держслужби і підприємницької діяльності.

Доброго дня! Оскільки діяльність проводилась, і податок сплачувався, то слід сплачувати було і ЄСВ. Відповідно наразі слід буде доплатити ЄСВ, певно сплатити штраф за неподання звітності. А в першу чергу Вам слід прояснити які результати розгляду заяви, яку Ви писали після мобілізації чоловіка, якщо її врахували податківці, і не нараховували йому податків, призупинивши по податковому обліку факт його підприємницької діяльності, тоді можна розглянути варіант вимоги щодо повернення єдиного податку як помилково сплаченого.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus