USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Запитай юриста
[28 Серпня 2017 13:20] Тетяна: Доброго дня.

Допоможіть, будь ласка, врегулювати питання паркування автотранспорту біля житлових будинків.

Справа в тому, що біля багатоповерхового будинку паркуються машини на самій відмостці впритул до будинку. В основному паркуються буси, вага яких понад 2 тонни. Це в свою чергу спричинює просідання будинку, так як будинку багато років, відмостка зроблена була не на належному рівні.

Які важелі впливу на паркувальників у правовому полі?

Дякую.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Відповдіно до п.п. б) п. 26.2. Правил дорожнього руху України, у житловій зоні забороняється стоянка транспортних засобів поза спеціально відведеними місцями і таке їх розташування, яке утруднює рух пішоходів і проїзд оперативних чи спеціальних транспортних засобів. До таких випадків можна віднести парковку в місцях, де це може загородити проїзд до житлової забудови, завадити проїзду інших приватних транспортних засобів або спецтранспорту, а також на тротуарах.

За неправильну парковку частиною першою статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф в розмірі 255 гривень. Для притягнення до відповідальності порушників за неправильне паркування автомобілів в дворі слід звертатись до патрульної поліції.
Коментарів: 1
Таня Показати IP 19 Жовтня 2017 20:24
Доброго вечора! Скажіть будь ласка,я є власником квартири в якій хочу здійснювати підприємницьку діяльність, (зробити з неї салон).Але не хочу переоформляти її в нежитлових стан,чи можна з житлового приміщення зробити салон з окремим входом і чи зможу здавати кабінети в оренду і брати людей на роботу. я підприємець другої групи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus